Bethany bager

Jul med Bethany

Bethany er ikke for børn, det ved alle. Og åbenbart heller ikke for gratisavisen Urbans læsere. Bethany blev ellers kontaktet af en vældig sød journalist, som ville interviewe Bethany om jul og traditioner. Bethany var i godt humør den dag – og pattestiv – og var derfor vældig gavmild og medgørlig. Bethany er god, når hun er medgørlig. Bare spørg den lokale bydreng. I Guder, hvor fik han lov til at prøve kræfter med the abyss. Bethany glemmer aldrig, da han benovet udbrød: “Jamen, Bethany. En hel arm!!” Og bare rolig. Jeg krammede ham kærligt bagefter og skænkede ham en Fernet. Var dog lidt i tvivl om, hvorvidt sidstnævnte var et skråplan. Alkohol til 14 årige er måske lige at stramme den. Nå, men for at gøre en lang historie kort: Et svar blev sendt afsted til Urban.

Journalisten var begejstret, men ikke så sikker på, om hendes redaktør var parat til Bethany. Bethany undrer sig en smule over, hvorfor hun så blev kontaktet i første omgang. Men nuvel. Bethany blev ikke bragt i Urban, det gjorde derimod Morten Messingpik og en eller anden ukendt blanko af en Hollywoodfrue. Bethany har ondt af Urbans læsere. Derfor bringer jeg interviewet her på bloggen i stedet. Det er trods alt mere interessant. Det er jo skrevet af mig.

– Hvad er den bedste gave, du nogensinde har givet? Til hvem, hvornår og hvordan blev den modtaget?

Bethany giver ikke gaver. Hun giver kærlighed. Bethany er jo god god på den måde. Den lykkeligeste modtager må have været Hans Peter tilbage i julen 1983 efter et julehalbel i Sorø. Dengang var Bethany punker og overraskede med kunsten at recitere Strunge, mens jeg skamred knægten, til han var blå i hovedet. Dengang forstod man indbegrebet af julen; uselviskheden, I ved. Så selvom Hans Peter var tudegrim og med sikkerhedsnåle og bumser i hele femøren, så fik han en tur i Bethanys juleslæde. Bethany håber, at de unge mennesker vil møde julen 2011 med samme standard for næstekærlighed. Ingen skal som bekendt være ensomme i julen.

– Hvad er den værste gave, du nogensinde har fået? Fra hvem, hvornår og hvilke folder lagde du ansigtet i!?

Her skal vi tilbage til julen 1988, hvor Ole Thestrup aflyste vores kærlighedsjuleferie, fordi han skulle modtage en eller anden røvsyg hædersbevisning i Canada for at have nødlandet et fly! Han blev sgu væk i 3 måneder! Bethany forstod aldrig Oles behov for at spille helt på den måde, og hun græd i mindst fyrretyve dage. Livet stillede sig heldigvis så velvilligt, at det i samme stund viste mig vejen til Fernet. Så nu er jeg kommet over det og må erkende, at jeg faktisk har en del at takke Ole for.

– Hvordan skal du holde jul i år?

Tvillingerne og datter på 4½ skal være hos deres fædre og deres mænd. Adolf når desværre ikke at komme hjem fra hospitalet. Han har fået noget endetarmsbetændelse. Kronisk, er lægerne bange for. Det er simpelthen så synd, og han må konstant sprøjte vodka op i bagdelen for at holde smerterne ud. Så Bethany laver en god middag til gutterne henne fra den lokale, og så drikker vi Fernet og hører Abba hele aftenen. Og kender jeg dem ret, natten med. Hvis Bethany er heldig, ender hele ramasjanget med en tur i kanen.

– Hvad er din yndlingsjuletradition?

Det må være at kysse under misteltenen! Bethany elsker at sprede glæde på den måde og har derfor et dusin misteltene hængende rundt omkring på gården. På den måde kan både posten, håndværkerne og adoptivsøn Adolfs venner smage lidt på Bethany. Og må jeg tilføje, at jeg i julemåneden ikke er nærig med Branca Mentaen. Den er god imod dårlig ånde, skal jeg sige jer.

– Hvad husker du bedst fra din barndoms juleaftener?

Åhh, minderne vælter frem, og det er svært at vælge: Far oppe i Nabokone Lone, mor i håndgemæng med de 11 plejebørn, den bogstavligtalte sprængte gås (morfar troede, at krudt i numsen på den fede satan ville fremskynde tilberedningsprocessen), eller da stråtaget brændte, fordi min morbror ville spare på strømmen ved sætte rigtige lys i det juletræ, som altid var placeret ved siden af skorstenen. Men skal Bethany beslutte sig, må det være, at min familie havde for vane at invitere alle kvarterets fattige indenfor – blot for at grine af dem. Det var gode tider.

– Hvad spiser du juleaften – og gemmer der sig en opskriftshemmelighed?

Åh, det samme som de fleste andre vil jeg tro. Lørdagskylling m. ris og en dejlig creme fraichesovs, og så får jeg Fernetflødeboller til dessert. Og så rigelige mængder af Fernet og snaps til at skylle ned med. Og det må indrømmes, at vi her i familien nok har mest fokus på dessert og drikkevarer. Opskrift? Bethany tager den da på gefûhl (genfyldning). Man skal ikke være nærig med den slags.

– Har I særlige juleritualer i din familie?

Vi forsøger at holde fast i traditionen med at grine af de fattige, men det er svært med al den kontanthjælp.

Sidst, men ikke mindst, vil Bethany sende en julehilsen til alle jer læsere: Vær friske med fileten, ikke nærige med Fernet’en og fuck it all (bol det hele)

Bethany

23 kommentarer

 • Kødhætten

  God Jul Betty, fernet skal jo nydes fra et sted mellen dine balder hvis det var muligt, men drømme kan man jo altid! Skål du gamle <3 — ass ikon du vee..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Men skal Bethany beslutte sig, må det være, at min familie havde for vane at invitere alle kvarterets fattige indenfor – blot for at grine af dem. Det var gode tider.

  I Danmarks Radio kan man p.t. høre kvinder, der bekymrer sig om danskernes næstekærlighed. “Vil du invitere en hjemløs til at holde jul med dig juleaften?”, spørger de. Men undlader listigt at henlede opmærksomheden på, at den lille pige med svovlstikkerne måske er narkoluder.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Og bare rolig. Jeg krammede ham kærligt bagefter og skænkede ham en Fernet. Var dog lidt i tvivl om, hvorvidt sidstnævnte var et skråplan. Alkohol til 14 årige er måske lige at stramme den.

  I den alder dyrker man slogans som: “De ringer og kalder. Jeg kommer og knalder

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dengang var Bethany punker og overraskede med kunsten at recitere Strunge, mens jeg skamred knægten, til han var blå i hovedet.

  Det er vist gået hen over hovedetsexologerne, at kunst kan fremme liderligheden. Trist at Strunge aldrig fik luft under vingerne.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helt ærligt, hvis hende redaktøsen ikke er klar til Bethany, hvad sker der så for hende? Hun må da elske al den opmærksomhed til den avis, der måske bliver læst af +300.000 togpassagerer og andet godt folk. Hvis B. linker vil Urbans www. gå ned i flere timer. Rigtig dårlig forretningstalent!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Bitterfissen Bethany

   Jeg skrev i går og spurgte om årsag, men har intet svar fået tilbage.

   Men de må de selv ligge og rode med. :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • håber de roder grundigt og ærgrer sig. Det ville jo for pokker have givet ekstra store julegaver og kærgården på bordet!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jo

  Bethany, du er bedre end 100 antidepressive piller og fem kg chokolade!
  I love you <3 <3 <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Bitterfissen Bethany

   Det varmer Bethanys hjerte i dette stormvejr!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • saxo

  For helvede B. Du er en Krage fra Sorøegnen der elsker at give fysiske gaver. Ikke særlig overraskede, men måske alligevel – Hvor ligger den bodega? er vild med at køre i kane. Al det der kysseri troede jeg du var vokset fra. Du holder jo heller ikke af Tantra. Lige på og hårdt, husker jeg. Måske skulle julegaven i år være at grine med de fattige og ikka af de fattige. Man kan jo hurtigere end man kan stave til Ib komme i samme båd.
  Jule-god-er herfra
  S.
  PS: Lad den hjemmelavede bitterdram blive god i år, fernet er til hverdage.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Bitterfissen Bethany

   Fernet er til hverdage? Du må ha’ spist svampe!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • saxo

   Noooop – Jeg har spist lørdagskylling m/creame fraischesovs og fernetflødeboller. Troede ikke man kunne blive skør af det, men har måtte ændre min opfattelse.

   PS: Send venligst opskriften, måske manglede den netop at bive smurt med lurpaksmør i stedet for massageolie

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Åhhh ja, hvem husker ikke tilbage på barndommens Juleglæde hvor Moster Henny havde nederdel på, og når man stak hovedet derop under, var det som at stå i Helges Ost på Lyngby Hovedgade. Onkel Niels var rigtig god til at sidde med os børn på Skødet hele aftenen, og det er fantastisk at hans Pibe kunne holde til alt det Ride Ranke…

  Juleaften var FASTE dag, der fik vi kun vand at driklke, min Far var medlem af en meget HELLIG sekt, som ikke gik så meget op i om Børn fik mad, men VAND, det skal han alligevel ikke beskyldes for at drikke, jeg husker endnu en aften i Juni 1978 hvor han børstede den ene tand han havde tilbage og kom til at sluge en spiseskefuld af denne løjerlige fugtige substans, og han måtte ligge på intensiv i 14 dage efter, og det passede lige med at vi ikke fik sommerferie det år.

  Lige siden har jeg været forsigtig med at GABE når der er udsigt til REGN, man kan ikke være for forsigtig i denne tid.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nummi

   Det er så kikset at efterligne Bethany. Ladavær.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • KAT

   Det tror du alle gør. Læs Drillerens blog han så morsom.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nummi

   Er du fuld? Det har jeg aldrig skrevet før. Og nej, han er åndssvag.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • KAT

   Ja, jeg er vist fuld. Det var en anden jeg tænkte på.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nummi

   En anden der hedder Røv? Sørens osse, jeg vil være den eneste! Fuldskab skal der være plads til. Det er trods alt Lille Fredag.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • KAT

   Ja. ;) man får dobbeltsyn af Fernet. Det skal der til, især for B. Ole T, det må være en hård omgang. Ikke mindst hans jyske skærebrænderstemme.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anonym

   Ja, han er morsom!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Bitterfissen Bethany

   Nej.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • TAK, rart at der stadig findes talentspejdere – jeg syntes ellers at jeg for det meste er OND

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lotte

  Ja, den med at hive de fattige ind til et godt grin bliver nok svær, nu der ikke findes rigtig fattigdom i Danmark. Tak Joakim Bæ for den.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Bethany bager